Za nestrpneže gre!

Do danes sem bila nekako mišljenja, da mi o tej temi ni potrebno posebej razpravljati na blogu. Dejstvo, da gre za osnovne človekove pravice namreč pove vse.
Ampak na žalost še danes najdeš primerke, ki so v svojem razmišljanju izjemno nestrpni, nespoštljivi, neizobraženi in sem resnično razočarana nad določenimi izjavami celo mojih znancev.

Zato sem se odločila, da odgovorim na nekaj najbolj ponavljajočih trditev takih nestrpnežev in morda se najde kdo, ki mu bo uspelo še enkrat razjasniti pojme v sebi.

Ta tema je sicer preširoka za en sam blog, že zdaj sem napisala najdaljši spletni dnevnik, zato nekaj na to temo tudi tukaj!



Čisto podpiram homoseksualce, nimam nič proti, samo posvojitev pa ne odobravam

Veste, lepo, da želite dati vtis, da niste nestrpni, ampak nekako vaše besede postanejo kontradiktorne s to trditvijo.
Kako jih lahko kot pare odobravate, kot starše pa v isti sapi ne?
Namreč prej ko slej se bo tudi vaš otrok soočil s kom takšnim, a ne bo to imelo grozne posledice zanj? Videti dva moška, ki se držita za roke? Katastrofa a ne?

Če razumete njihovo usmerjenost, če razumete njihovo drugačnost, ki je ne morejo spremeniti, da zato pač imajo istospolnega partnerja in jih tako podpirate oz. vsaj nimate nič proti, potem tudi proti posvojitvam zaradi iste logike pač ne morete biti. 

V obratnem primeru pač STE proti njim. Če menite, da so kaj slabši starši samo zaradi usmerjenosti, potem STE proti njim, če menite, da ti ljudje škodijo našemu pomladku, STE proti njim, če menite, da se otrokom dejstva, da obstajajo taki ljudje, ne zna razložiti, STE prav tako proti njim.

Tukaj ne želim podpihovati mišljenja, da ste popolnoma proti homoseksualcem, ker biti popolnoma proti je še bolj nesmiselno (česar se bom lotila v nadaljevanju), tukaj želim samo opomniti, da ste tudi s takimi argumenti daleč od resnice.

Homoseksualci naj imajo svoje otroke, ko si jih bodo lahko naredili

Temeljni zakon o posvojitvah se v Sloveniji izvaja od leta 1977.
Od takrat ni bilo nobenega javnega zganjanja pod geslom: "Kdor ne more imeti otrok po naravni poti, naj jih sploh nima" pa je otroke v marsikaterem primeru posvojil par, ki svojih otrok po naravni poti ni mogel imeti, torej je imel svojega otroka, ki si ga ni sam naredi.
Ampak seveda zato, ker je šlo za heteroseksualne pare, nikogar ni motilo!

Torej vas v resnici ne moti "nenaravnost", ampak kvečjemu spet dejstvo, da gre za homoseksualce, preprosto dejstvo, da jih ne razumete, niti ne želite razumeti in jim zato ne želite dopustiti pravic, ki so jim do zdaj bile odvzete.

Po drugi strani se mi postavlja ključno vprašanje:


Kdo bo skrbel za otroke, ki so bili zapuščeni, če po vaše tisti, ki svojih ne morejo imeti, nimajo te možnosti?

Jih moramo prepustiti naravni selekciji, ker so se jim pač starši odrekli? To je kar precej naravno, a ne?

Posvojitev otroka ni pravica

No, v tretji točki se pa končno strinjamo.
Posvojitev otroka ni avtomatična pravica vsakega posameznika, seveda ne.
Posvojitev ni ne pravica staršev kot tudi ne otroka, če vas lahko malce dopolnim.
Tukaj gre zgolj za ukrep države, da preko pravne poti zaščitijo otroka zaradi različnih razlogov in jim dodelijo starše, ki najbolj ustrezajo temu profilu.
Tako se lahko homoseksualni pari kvečjemu postavijo v vrsto in nič več.

Zato se nehajte obnašati kot, da bo od nikoder prišla horda "pedrov" in "lejzbik", vas nasilno ločila od vaših lastnih otrok in jih odpeljala v pekel.
Vmes vas bodo pa vse postavili na grmado, da slučajno ne bi pritekli za njimi.

Nov zakonik uničuje definicijo družine in moža in žene


Ta argument preprosto ne zdrži vode.
Vi se lahko definirate še vedno kakor se hočete, za vas je ostalo vse popolnoma enako.
Nehajte s temi "Oseba 1 in Oseba 2", ker te neumnosti obstajajo zgolj v glavah tistih, ki bistva za kaj v referendumu gre, ne razumejo.
Tudi, če bi res bilo tako, prav vseeno mi je kako me na uradu imenujejo, imam ime in priimek in to je tisto s čemer se naslavljam, definicija žene me ne bo naredila kot osebe nič boljše, prav tako ne definicija Osebe 2 kaj slabše.

Definicija družine pa je pravzaprav enaka.
Družina je še vedno starši + otrok in veste kaj, čisto vseeno je kakšnega spola so starši, dokler ima njihov otrok manire.
Vi poskrbite, da bo vaš otrok vzoren, ostali bomo pa poskrbeli za svoje otroke.
Poleg tega se definicija družine spreminja skozi stoletja, včasih je tako šlo za skupnost danes t. i. razširjenih družin in se je kasneje to skrčilo, no zdaj so se pa stvari spet malce posodobile in z novim zakonom bi se tudi izboljšale!


Najboljša družina za otroka sta oče in mama

Tukaj bom kar nadaljevala s prejšnjo tematiko in jo navezala na ta nov argument vseh brihtnih, ki so tako proti.

Kdo je otroke zapustil, da so zdaj v postopku posvojitve?
Kdo jih je spravil na svet in ni poskrbel zanje?

Toliko imate za povedati čez homoseksualce, nad pravi izvor problema se pa nihče ne postavi. Seveda, spet zato, ker gre za heteroseksualce, z njimi nikoli ne more biti nič narobe.

Če bi ta najboljša družina očeta in matere naredila svojo domačo nalogo in bila res najboljša možnost za otroka, do posvojitev sploh ne bi moglo priti.
Tako se pa zaganjate v tiste, ki še želijo dati drugo priložnost otrokom, kjer je njihova zelo naravna družina zatajila?

Samo zato, ker ima nekdo produktivne spolne organe, še ne pomeni, da bo znal dobro vzgojiti otroka.
Si močno želim, da bi bilo tako, ampak na žalost narava ni mogla zagotoviti, da bi občutek za vzgojo in plodnost šla z roko v roki. Na žalost. Ali pa raje na srečo nekaterih? Ali morda mnogih?


Koliko trpljenja!
Otrok potrebuje lika očeta in mame

Tu gre zgolj za nadaljevanje nesmisla iz prejšnjega dela. Malce daljše nadaljevanje.
Slavni Freud je govoril, da se fantki identificirajo z očetom, punčke pa z mamicami, tako bi naj veljal splošen seksizem, ki je očete omejeval na trde, stroge, močne in neobčutljive, mamice pa na nežna, sočutna bitja, ki so vselej priskočila na pomoč s tolažbo in lepimi besedami.

Že takrat so v njegovo hecno teorijo dvomili, danes pa je tudi stroka to že konkretno zavrnila z vrsto raziskav, ki kažejo, da ta Freudova kolobocija ne zdrži (Klikni tukaj!).
Prav tako si tukaj lahko preberete kako spol NE vpliva na vzgojo, ker posebej se ne bom več ponavljala.

Prvi problem ima Freud že takoj, ko razdeli moške in ženske na striktno obnašanje.
Naj takoj spomnim, da je spol definicija, ki smo jo mi umetno določili glede na to kaj ti spodaj binglja in kaj ti spodaj ne binglja.
In zdaj je čudno, če se kdo s tem ne identificira in temu primerno obnaša?
Čudno je, če nekdo ne sledi svojemu spolnemu organu, ker je njegova miselnost naravno drugje in za to ni prav nič kriv?
Čudno je, če moški pokaže čustvenost in dejstvo, da tudi pri moških gre za človeka in ne robota?
Čudno je, če ženska ne želi ostati neizobražena in tiha, za štedilnikom in v neizmerni ubogljivosti do moža, skratka kot en drug otrok?

Sem prepričana, da v marsikateri družini, kjer sta oče in mama obstaja bolj stroga mama in bolj mil oče, zdaj pa povejte, a je to narobe?
Bo to zmedlo otroka, da bo mislil, da je mama možača? Oziroma "moškinja", kot je novodobne ženske poimenoval "2x mag" vodeb?

Torej je take heteroseksualne družine treba uničiti? Jih prevzgojiti? Raje dati očetu, ki po nedeljski sv. maši zaide v prvo gostilno in se ne vrne do konca tedna? Samo zato, ker je pač sicer zelo strog in odločen?

Mama pa seveda ne bo nič rekla, ker se je narobe postavljati moškemu po robu, sicer je "bossy" in grozna in meče slabo luč na vse ženske.
In potem vidiš sinčka, ki se po Freudovi teoriji lepo identificira z očetom in kmalu ima vas še enega pijančka več. Idila, kajne?

Da takoj opozorim. Tukaj ne želim izpostaviti, da so heteroseksualne družine napačne, da so lahko samo v takih družinah pijanci in slabi starši, ob takih pomislekih ste zgrešili point. Ne odgovarjam na ta del. Niti nisem trdila tega.

Odgovarjam zgolj na tisti del, ko nekateri tako zavestno pravite, da sta oče in mama edina najboljša rešitev.
In, če povežete vse pike, ja tako je, dajem primer, ko nista in na žalost vem preveč primerov in sem prepričana, da za kakšnega veste tudi sami.

Pri tem dodajam, da verjetno tudi homoseksualci niso avtomatsko najboljši starši, seveda ne. Ravno tako morajo biti dosledni in vztrajni pri vzgoji.
Ampak samo zato še ne pomeni, da sploh ne morejo imeti pravice do tega, potem jo je treba vzeti tudi heteroseksualcem in je najboljše, da otroke vzgajajo posebne ustanove in za to posebej izobraženi ljudje.

Drugi problem pa je dejstvo, da se otrok ne identificira samo glede na svoj spol, ampak z obema staršema oz. z ljudmi, s katerimi je obkrožen največ časa.
In ne identificira se tako, da opazuje kaj imajo starši "tam spodaj", ampak glede na odnos, ki se vrši med njimi.
Tako pri tem ni pomembna družinska struktura, ampak družinski proces, ki se odvija med njimi.

Tretji problem: Enostarševske družine.
Pljunek v obraz vsem takim, ki so zaradi različnih razlogov sami in so svoje otroke tudi sami vzgajali.
Tudi takih otrok poznam veliko. Seveda tako kot v homoseksualnih družinah tudi tem otrokom manjka vsaj ena roka, ena noga, namesto dvoje ušes pa jih imajo kar tri.
Da o obnašanju sploh ne bi govorili a, ne?
Takoj se lahko ve kdo je odraščal v popolni oče-mama družinski skupnosti in kdo je ob sebi imel samo enega starša.
Ja, tako nekako izpadejo argumenti nasprotnikov.

Poleg tega pozabljamjo na enostarševske družine, ki so na papirju tako rekoč po definiciji "popolne", v praksi pa je povsem druga zgodba.

Primer: Ko se vzgoji posveča samo eden od staršev, ko je eden iz različnih razlogov več drugje kot doma ali pa samo veliko dela in potuje, ker daje pač službi ali čemu drugemu večjo prednost kot družini, ki jo ima...
Ta otrok ima vendarle oba mamico in očeta doma, no ja, vsaj občasno, ampak vsaj ni tako hudo, da bi otrok imel za starša homoseksualca, pa čeprav bi nalogo opravljala korektno a, ne?




Homoseksualci lahko posvojijo otroke, mi stari starši pa nimamo te pravice

Ne moreš se na uradu za zelenjavo pritoževati čez hruške.
Člen, ki pravi, da ni mogoče posvojiti sorodnika v ravni vrsti in tudi ne brata ali sestre, ni člen iz zakonika o pravicah istospolnih pač pa je tako že od leta 1977 odkar je sprejet TZP.
In do zdaj je očitno za vse babice in dedke to funkcioniralo, mar ne?

Tako, da se lepo prosim s takimi pritožbami lotite Temeljnega zakona o posvojitvah, ker sem ne spada.
In ne pozabite na še eno majčkeno dejstvo zakaj je dejansko tako.

Zakon ne dopušča, da bi babica ali dedek postala starša (to namreč posvojitev tudi pomeni), ker bi to otroka zmedlo, ko bi prišlo do mešanja sorodstvenih vezi, saj bi njegov stric ali teta naenkrat bila v povezavi njegovega brata ali sestre.
Poleg tega obstajajo dodeljena skrbništva, ko otroku umrejo starši in ostane v skrbništvu na željo sorodnikov, ki se seveda uredi preko CSD.

To pomeni, da otroka sicer posvojiti ne moreš, ampak ga pa lahko preko drugih postopkov še vedno lahko imaš v skrbništvu. Pred posvojitvijo homoseksualnih parov ali kogarkoli drugega.
Torej še enkrat, kaj je zdaj problem?

Homoseksualci so ogabni

Dejstvo, da tega ne morete gledati, ne argumentira nič.
Meni so tudi ogabne navade določenih posameznikov, me tudi moti določeno obnašanje, ki sicer ne vpliva name pa še vedno nobenemu ne bomo omejevali pravic.
To je pač problem človeške omejenosti in lastne percepcije.
Ko se zaljubim pa res ne bom gledala s kom me večina najraje vidi.

Še ena zanimiva stvar.
Pravite kako so ogabni, a zadnjič na Lezbo showu v Mariboru pa moški v prvi vrsti.
Verjetno je moralo biti zelo ogabno, kajne?

Ta zakon v teh časih ni pomemben

Kako neumno je to napisati...
Pa vendar sem morala, ker sem kar nekajkrat naletela na to kako je zdaj po novem vsem zelo pomembno, o čem govorijo v parlamentu.
Kar naenkrat so vsi postali politični aktivisti in se zavzemajo za dnevni red in kakšne teme je prav, da jih poslanci obravnavajo, pri čemer je seveda jasno, da so osnovne pravice za homoseksualce preveč nepomembne.

Naj stvar predstavim takole.
Nimate osnovnih pravic.
Ne morete se odločiti s kom se boste poročili.
Imate fanta, slučajno ste tudi vi fant, ampak ne morete si vzeti bolniške zanj, ko hudo zboli in ga je treba peljati v bolnišnico.

Ampak zakaj že bi bilo to pomembno, če pa so druge stvari bolj pomembne.
Nimate osnovnih pravic, ampak vas bolj zanima kdaj bodo naredili kolesarsko pot skozi vas, nimate osnovnih pravic pa vam je bolj pomembno, da tam izbirajo novega ministra, ki je pravzaprav že zelo star, ampak šteje samo to, da je dobro korupcijsko obdelan.

A vas lahko resno vprašam kako lahko rečete sploh kaj takega in nad osnovne pravice postavljate vse ostalo?
Me res zanima kako važno bi vam bilo, da tamle urejajo nek šolski zakon, če vam ni dovoljeno niti dostojanstveno živeti.

Gospodarska kriza se odvija že od leta 2009 pa do zdaj nikogar ni brigalo kaj se dogaja v parlamentu, niti toliko niste, da bi na volitve šli!
Globalno segrevanje se dogaja že vrsto let pa vas kar naenkrat zanima kdaj se bodo namesto o homoseksualcih začeli pogovarjati o tem?
Seveda ne zato, ker želite temo o gejih spraviti z dnevnega reda pač pa zato, ker vas je točno na dan, ko so sprejeli ta zakon začelo skrbeti globalno segrevanje.

Proti zakonu sem, ker se je sprejel tako hitro

No upam, da ne res tako hitro kakor bom jaz zaključila s tem "argumentom".
O osnovnih pravicah nimaš kaj razglabljat. Nimaš in konec.
Homoseksualci so del skupnosti, so manjšina, ki bi izenačene pravice morala imeti že zdavnaj in tukaj se zadeva zaključi.
Nihče ni na izgubi, samo pridobi se.
Ni kaj za razpravljati.

Pa še drugim bolj pomembnim stvarem se lahko spet posvetijo v polni meri.

Zdaj smo dali pravice gejem, čez par časa se bodo lahko poročili še trije in potem še z živalmi

Ne vem, če veste, da je v marsikateri državi ravno poligamija dovoljena, homoseksualnost pa prepovedana, kaj šele, da bi potem dovolili poroke.
Torej vaš argument preprosto ne vzdrži.
Pravzaprav je cela izpeljava smešna in nerazumna, saj bi potem to pomenilo, da bi vse države s poligamijo že zdavnaj imele urejeno poroko med homoseksualci.

O argumentu z živalmi pa sploh ne bom na dolgo.
Žival ni zmožna presoje in podajanja mnenja.
Ni pravno in ne poslovno sposobna in tako ne more dati soglasja za poroko.
Tukaj se tako debata lahko samo še konča.

Da dodam še pedofile, ker zanje pa res ni vredno dodajati posebne tematike.
Pedofili so povzročitelji dejanj ob katerih druga oseba ne soglaša in je v to prisiljena.
Kaj že ima to veze s homoseksualci?

Aja, da se bo posvojen fantek kopal z dvema očetoma v banji?
Hm, povsem enaka stvar kot heteroseksualni oče s svojo punčko.


Homoseksualci niso naravni, to je bolezen

Zakaj si torej nihče v zdravstvu ne prizadeva te hudo uničujoče bolezni ozdraviti?

Poleg tega homoseksualnost obstaja med živalmi in je še kako naravna.

Če vztrajate z argumentom narave, da geja nista naravna, ker ne moreta izvajati produkcijskih postopkov: 
Zakaj niste proti ostarelim heteroseksualnim parom, ki se najdejo nekje na počitnicah v pokoju pa tudi ne morejo skupaj ustvariti pomladka, ker so pač prestari?
Zakaj niste proti vsem neplodnim parom?

In končno me zanimajo naslednje stvari:
Zakaj uporabljate internet? Zakaj ne hodite povsod peš? Zakaj jeste hrano iz trgovine? Zakaj uporabljate umetno maso? Zakaj uporabljate zdravstvene storitve in zdravila? Zakaj uporabljate zaščito? In še bi lahko naštevala.
Torej, ko boste živeli v jami, ko si boste sami lovili hrano, ko boste izginili dol z interneta in se odstranili z modernega sveta pa lahko začnemo debato o naravnosti.

Glede bolezni je pa takole.
Krščanske cerkve do zdaj z razlogom nisem omenila, ker potem kot gobe po dežju kar rastejo izjave, da ste neverni, ampak še vedno proti.
No, zdaj jo bom, ker je ravno RKC velika avtorica tega neumnega stavka.
RKC je tudi na veliko izvajala tako imenovane ozdravitve in odrešitve pred to kruto boleznijo. Vas zanimajo rezultati?
Homoseksualnega dečka se po koncu ozdravitve ni smel več dotakniti niti lasten oče.
Toliko o ozdravitvi.

No, potem so te sporne stvari tudi nehali izvajati, ker so bile označene za več kot nemoralne in neprištevne, zanimivo, a ni ravno homoseksualnost duševna bolezen? Hm.

Za otroke gre

No tole bi pa lahko prečrtala 10x, če bi se dalo.

V glavnem, tukaj nikakor ne gre za otroke.
Če bi vam šlo za otroke, kje ste bili do zdaj, več kot 50.000 slovenskih otrok je na robu revščine pa nisem videla dneva ljubezni za njih.

Več kot 50.000 otrok živi v negotovih razmerah, nimajo dovolj oblačil pa ne vidim, da bi zbirali kakšne podpise zanje.

Praktično se potegujete za tistega enega ali dva potencialna otroka, ki bi ju po novem zakoniku uspeli posvojiti homoseksualni pari, še to pod vprašanjem, in se obnašate kot, da gre za teroriste.

Tista dva potencialna otroka bosta v tej skupnosti bolj trpela kot zdaj trpi 50.000 otrok?
In tako vam gre za otroke, da vlačite svoje "s ponosom" na te vstaje in proteste, kjer jih učite nestrpnosti in primitivizma, ko bi morali delati doma domače naloge in se ukvarjati z bolj pomembnimi stvarmi in to so starši, ki so super, ker gre pač za strukturo očeta in mame???
RESNO?

No, potem me pa resno skrbi za prihodnost naših otrok.

17 komentarji :

  1. Alja KAPO DOL za tole kar si napisala.

    OdgovoriIzbriši
  2. Alja .... bi te kar objela :) BRAVO!
    Pika

    OdgovoriIzbriši
  3. 1 del.

    disklejmer. se ne opredeljujem samo komentiram (čeprav mi načeloma ni všeč ta podcenjujoči ton tvoje pisarije). in resnica je najbrž nekje zgoraj (pa z zgoraj ne mislim v tvojem blogu :)....


    btw. pri veliko stvareh o katerih pišeš ne gre za osnovne človekove pravice.
    btw. zdrava kmečka pamet pravi, da ima fantek lulčka in punčka luliko. da lulček paše v luliko. to kar ti imenuješ zdrava kmečka pamet, mora tako biti nekaj drugega.
    btw. ne razumeš poante 'proti'. tukaj se ne gre za diskriminacijo istospolno usmerjenih. gre se za zakonodajo, ki bi po mnenju nekaterih morala pozitivno diskriminirati (torej postavljati v ospredje) heteroseksualno skupnost.

    "Homoseksualci naj imajo svoje otroke, ko si jih bodo lahko naredili"
    Pavšaliziraš. ne gre se za nerazumevanje. poudarja se princip. princip moškega in ženske.

    "Posvojitev otroka ni pravica"
    Pri noveli se gre za sistemsko rešitev, ki popolnoma izenačuje. Vrsta pa je lahko vertikalna ne horizontalna in zmanševanje pomena tega je zavajanje.

    "Nov zakonik uničuje definicijo družine in moža in žene"
    Kako se bom jaz imenoval, je seveda moja stvar. Tukaj pa se gre za sistemsko (uzakonjeno) rešitev, ki govori ravno to in uničuje to definicijo. In osnova definicija se ne spreminja skozi stoletja. Tudi sama si napisala, da je v praksi življenje še pred stoletjem pomenilo, da so v gospodinjstvu bili tudi stari starši in morda še kdo. in to se je imenovalo ""Razširjena družina"" ne družina.

    "Najboljša družina za otroka sta oče in mama"
    Izvorni problem se seveda rešuje, četudi morda sama tega zaradi argumentacije ne želiš videti. Gotovo pa ni rešitev 'izvornega' problema v tem, kar se je sprejelo.

    "Otrok potrebuje lika očeta in mame"
    Tu je lahko linkanje seveda neskončno in s tem, ko pripopaš link na aktivistično stran, seveda ne rešiš problema.
    Žal mi je, da se ne izogneš 'gnilim jabolkom' ker še enkrat, tega sprejeta novela ne rešuje, čeprav se tako želi prikazati.
    T.i. 'družinski' proces je seveda pomemben, kot je pomembna tudi spolna identiteta in na koncu tudi struktura pa še marsikaj drugega. Če bi bil lahko, pa NIKOLI ni, 'družinski proces' idealen, bi bile morda res ostale stvari manj pomembne. Če se s tem ne strinjaš, imaš seveda do tega vso pravico, moje mnenje pa je tako. In z linki tega nestrinjanja ne bova rešila.
    Zanimivo je tudi to poudarjanje slavnega pljunka za enostarševske družine. Čez enostarševske družine se namreč prav nič ne pljuva (pa prosim ne mi popat primitivcev ala 'so si same krive', ker tudi jaz lahko marskikašno primitivno napopam). Vsak ki, reciva po tvoje, ima malo kmečke pameti ve, da enostarševska družina ni ravno idealno okolje. Ni zato manjvredno ni pa idealno ne za starša in ne za otroka. Seveda ponavadi (so tudi zelo negativne izjeme) ni s posamezniki v tej družini nič narobe, in ja nimajo 5 ušes, vendar je jasno, da ima taka družina specifične potrebe in težave, ki upam, da jih država zadovoljivo vsaj kompenzira.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hello,

      kako ti razumeš moje pisanje, je tvoja stvar in ti na to ne morem odgovoriti, ti ga razumeš takole, kdo drug pa drugače, bistvo pa vseeno ostaja nekje drugje tako, da na ta del drugače ne morem odgovoriti.

      kar se pa ostalega tiče, mi je pa res žalostno, da spet postavljaš v repliko stvari na katere sem v blogu že odgovorila, si ga sploh prebal?

      torej je po novem zdrava kmečka pamet vse kar dela večina? očitno nisi razumel tega kar sem vnesla v kontekst. Če obstaja zunaj nekdo, ki spolne usmerjenosti ni izbral, je zame zdrava kmečka pamet, da ga sprejmem, če obstaja zunaj nekdo, ki s svojimi nazori mene osebno ne prizadane ali potiska v slabši položaj, je pa tudi zdrava kmečka pamet, da ga sprejmem...
      če je tako razumno, da pašeta skupaj samo deček in deklica, zakaj je potem v resnici drugače? ti tukaj tako samo omenjaš neke wnb smiselne teorije, kar se pa v resnici dogaja, je pa nekaj popolnoma drugačnega!

      ti resno misliš, da pri izenačevanju pravic gre za to, da se diskriminira heteroseksualne? kaj je potem smisel enakosti?? še enkrat: TI NIČ NE IZGUBIŠ, PRAV NIČ! samo manjšina pridobi in to je vse, samo ne govorit takih bedarij, ker je to popolni nesmisel...
      povsem na tebi je, če to jemlješ tako osebno in proti, ampak ni pa na tem nič realnega, oprosti... to bi zgolj pomenilo, da smo za zakon vsi homoseksualni, vsi heteroseksualni so pa proti sami sebi?

      joj očitno bo treba še enkrat: princip moškega in ženske obstaja pri večini in samo zato, ker tako ni pri vseh, jih ne moreš diskriminirati in postaviti v ozadje, tudi določeni moški in določene ženske ne morejo imeti otroka po naravni poti,a to zdaj pomeni, da nista več "pravi" moški in "prava" ženska HALO

      točno tako, sistemska rešitev, ki popolnoma izenačuje, ne bo pomembno kako je nekdo usmerjen, ampak kako lahko za otroka poskrbi na najboljši možni način, pri tem mora "zmagovalec" premagat vse konkurente in bo določen s strani zato primernih institucij. Edino pravilno.Spolna usmerjenost tu tako ni relevantna. Če tega ne razumeš priporočam še enkrat branje raziskav in mnenja PRAVIH psihologov in ne samooklicanih.

      Nobena definicija se ne uničuje, ampak zgolj dopolnjuje. Kako jo boš ti jemal pa verjetno noben zakon ne briga, kot je tudi že normalno, da je družina otroci + starši oz. skrbniki, torej en starš + 2 otroka ni družina? lol
      smo zato ker je družina razširjena, to pomeni, da taka družina ni družina? še vedno gre za družino, je pač oblika drugačna in mi je res žalostno, da tako enostavne stvari ne moreš posodobiti. enostarševska družina je še vedno družina, dvostarševska prav tako, razširjena tudi, tako ne obstaja nobena prava definicija družine, sicer že v osnovi otroci ne bi bili NIKOLI zapuščeni. ja prav si prebral NIKOLI. ko se bo nehalo dogajati to kar vidim danes in bosta oče in mati najboljša starša BREZ izjeme pa bom rekla, da je to edino prava družina. to je ves koncept, ki sem ga želela tukaj zajeti. in zdaj se jokcaš, ker bosta dva očka popolnoma enakopravna tebi kot očetu? res ne vem zakaj ne ;) gre se za vlogo starša, ne pa da si produktivno seksal

      Izvorni problem se očitno ne rešuje, če je večji problem kakšne usmerjenosti je posvojitelj kot pa kako je ravnal s tem otrokom biološki starš, zaradi katerega je otrok zdaj v postopku posvojitve in ne nalagaj, da to ni rešitev dokler ne moreš pojasniti zakaj ni, ker je seveda jasno, da ne moreš... ker ni bistvene razlike v spolu, pač pa v vzgoji.

      Izbriši
    2. In tukaj lahko nadaljujem s kar naslednjim odgovorom: SPOLNA IDENTITETA NIMA KLJUČNE VEZE S SPOLNO USMERJENOSTJO STARŠEV, potemtakem bi vedno heteroseksualne družine "producirale" heteroseksualne otroke in do homoseksualcev ne bi prišlo. malce sledi kaj puščaš za sabo, to je namreč to kar si zdaj povedal in to je zelo zelo daleč od bistvene resnice.
      Jasni psihološki primeri in raziskave kažejo in ravno to sem linkala (nobeno aktivistično stran, pač pa strokovno iz tega področja, ki to tudi raziskuje), da ni pomembna družinska struktura, sicer moraš marsikaj očitno povedat tudi enostarševskim družinam pa tistim, kjer otroke vzgajajo drugi skrbniki, recimo babica... ali se morda motim pa te motijo samo homoseksualci?
      Če bi bila struktura tako pomembna, potem oče in mati sploh ne bi rabla skrbet za vzgojo pa bi otrok bil idealen... daleč od tega je seveda tista resnica tako, da klobasaš vedno bolj in bolj...
      Mogoče imaš tudi ti kakšen link na zalogi, ampak bistvena razlika med tvojimi in mojimi bo to, da so tvoje s strani samooklicanih psihologov, moji pa s strani priznanih raziskav in psihologov in mimo tega dejstva pač ne moreš, zaenkrat se bom pač nanašala na stroko in ne na več kot tisoč let stara razmišljanja, da so homoseksualci nekaj drugega kot vsi ostali ljudje.

      Kako se ne pljuva čez njih, če ravno ti govoriš kako je pomembna vloga očeta IN mame pa struktura in ne vem še kaj? Si mogoče opazil, da tudi oni nimajo teh obeh vlog?
      In zdaj konkretno tudi pljuvaš čez njih, ko rečeš da so idealno okolje, hm zanimivo. Torej je idealno okolje brezpogojno samo oče in mami pa čeravno sta obadva zgrešena in nič ne naredita za otroke? LOL ti kvečjemu govoriš, da so popolne družine samo oče in mama in še ta samo takrat, ko vzgojni proces peljeta normalno... ti povem, da ene družine ni take, vsak dela svoje napake, malce ali veliko popušča in to ni pogojeno s spolom pač pa je v tebi kot osebi in tako napakico lahko delajo tudi homoseksualni in zdaj, ker pač ne dosegajo tvoje definicije popolnega očeta in mame ne smejo dobiti otroka waw, res si pameten, *clap clap*
      torej lahko ti enostavno greš po ulici in s prstom pokažeš na otroke, ki so bili vzgajani v enostarševski družini, ker so pač po svoje hendikepirani in tako niso bili v idealnih razmerah?
      kolk otrok je v heteroseksualnih družinah pa prav tako niso v idealnih razmerah, pozabljaš na to dejstvo, samo ker ma otrok očeta in mamo še ne pomeni, da so pogoji idealni in tukaj si šel mimo vsakega bistva... kolk heteroseksualnih družin ima težave in specifične potrebe (konkretno socialna pomoč, ker niso sposobni preživljat otroka), hm, ampak seveda vloga očeta in mame pa čeprav navidezno vse popravi...

      očitno si samo še en tak, ki te motijo edino"pedri", argumentirat se pa ne znaš, ker se ne moreš in potem še tukaj pisariš, še dobro da pod anonimno ane... žalostno

      Izbriši
  4. 2. del
    "Homoseksualci lahko posvojijo otroke, mi stari starši pa nimamo te pravice"
    Drži, da to ni nov problem ampak, če se na tak način razširja pravice, bi se lahko pogledalo tudi na to.

    "Ta zakon v teh časih ni pomemben"
    Vse kar pravijo 'nasprotniki' je, da bi bilo potrebno te 'osnovne' pravice urediti drugače,

    "Proti zakonu sem, ker se je sprejel tako hitro"
    in, da nadaljujem od prej, bi se lahko uredile drugače. z večjim konsenzom in bolj primerno za večino državljanov.

    "Zdaj smo dali pravice gejem, čez par časa se bodo lahko poročili še trije in potem še z živalmi"
    Tu se preveč zapleteš, ampak ja. če upoštevaš osnovni princip oz. osnovni argumet, da se lahko odrasla oseba sama odloči kako in kaj s svojim življenjem, so vse opcije načeloma odprte. In če zagovarjaš tako izenačitev, je prav da dovoliš tudi da se poročijo trije, pet ali sedem, ki se zavestno skupaj odločijo da želijo biti poročeni, da dovoliš, da se poročita dve sestri, dva brata, brat in sestra, staramama in polnoletni vnuk, čez par časa pa tudi moški in njegova psička ker kdo bo odločal o presoji moje živali. mnenje pa vendarle poda s tem, da me ima rada. Saj pomembna je namreč samo ljubezen?

    "Homoseksualci niso naravni, to je bolezen"
    Seveda kdo trdi tudi to, kot trdi tudi da je npr. vera bolezen. In seveda si marsikdo tudi izbere, da bo gej in to je njegova pravica in ne bolezen.
    Glede naravnosti, pa so tvoji argumenti res zabavni. in. btw. pred ne tako zelo dolgimi pari časov, so tudi povsem brezverni zdravniki 'zdravili' geje z nedoumljivimi metodami.

    "Za otroke gre"
    Oprosti, ampak zaključiš pa naravnost grdo. Jasno mi je sicer kje si dobila te argumente, ampak precejšnji del teh, ki se podpisujejo pod peticijo, še kako zanima teh '50.000' revnih. In za njih tudi marsikaj naredijo. sploh se pa "na uradu za zelenjavo" pritožuješ čez hruške.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne razširja se pravice "na tak način" ampak pravice homoseksualnih združuje s heteroseksualnimi.. še enkrat na čem so babice sploh prikrajšane in kaj majo veze s homoseksualnimi, če niso same homoseksualne? Sem mislila, da si prebral blog, da godrnjajo za brezveze, ker so skrbništva itak urejena, samo prebrat si je treba malo Zakon o posvojitvah pa bo :)

      ko rečeš, da v teh časih zakonik ni pomemben, ne rečeš, da je treba pravice urediti drugače, ampak, da v teh časih zakonik ni pomemben. Tako da ne razumem kako lahko pravijo eno, mislijo pa drugo.

      Tu nimam več kaj odgovoarjat, zakon je jasen, pravice tudi, ne moreš TI diskutirat o pravicah nekoga drugega, dokler ti je čudno, da nekdo drug odloča o osnovnih pravicah tebe, ko ti bo to ok, se bomo pa začeli pogovarjat o tvojih osnovnih pravicah in potem boš lahko tudi ti kaj malega povedal o osnovnih človekovih pravicah homoseksualcev. Zelo smiselno, kajne?
      In kako lahko govoriš o primernosti za večino državljanov, če se urejajo pravice manjšine, ki ne posegajo v pravice večine? Očitno sploh ne razumeš zakaj se gre v celit ali kaj pomeni manjšina. Kako potem sploh upaš kaj reči na to temo?

      Praviš, da se zapletam? Ali samo ti ne razumeš večstavčnih povedi? Zanimivo je, da nimaš argumenta in potem tako ošvrkneš to temo. Btw, vse skupaj sem samo povzela iz filozofsSe strani (Zofijini ljubimci konkretno) tako da se verjetno zapletajo še oni, zdaj ugotavljam, da ti niti filozofija ne gre. Nazaj v srednjo šolo prosim.
      Ne pa ne morejo biti vse opcije odprte, vsaj ne tiste opcije, ki posegajo v življenje drugega na način, ga ogrožajo in, ki ga on ni izrazil, da si ga želi ali ga ne more izraziti PIKA no tukaj sem ti pa itak že vse odgovorila :))

      Še enkrat, poligamija je dovoljena v mnogih državah, v teh istih homoseksualne poroke niso, mislim, da si nisi dobro prebral kar sem napisala, mogoče zato, ker se preveč zapletam? Upam, da sem s tem stavkom rešila tisto zagato in boš zdaj bolje razumel :/
      In btw včasih so se poročali sorodniki, zelo popularna zadeva v kraljevskih odnosih pa nihče ni toleriral gejev pred tem, no? Po tvojih besedah sodeč bi namreč geji pred njimi že zdavnaj morali imeti pravice, pa se to ureja šele zdaj... Zato še enkrat, tvoje izpeljave so smešne in na ravni 5. letnika... verjetno takega, ki bi bil posvojen s strani homoseksualca ali pa bi bil v družini enega starša ane...


      Izbriši
    2. Waw bravo, homoseksualec si lahko izbere, da je gej... Kdaj si se pa ti odločil biti heteroseksualec?
      In zakaj bi njemu blo lažje bit gej? Misliš, da jih zabava dejstvo, da se marsikateri tebi podoben omejenec norčuje iz njih? Pa da do zdaj niso imeli pravic?
      Ne bi blo lažje, da se odločijo biti hetero in majo potem vse kar zdaj niso imeli?
      Že vem! Dajmo ven zakon, da se ne smeš več odločit bit gej... Nič slabega ane, saj gre samo za eno krneko odločitev, vsi smo lahko hetero, biti gej je samo modna muha, nikoli prej se to ni dogajalo...

      Me veseli, da te vsaj zabavam, če že kakšnega drugega učinka ni :) Nevednost je očitno res fajn :)
      Seveda, medicina se je razvijala in zdaj je priznala napako, to isto napako cerkev še danes ponavlja na svojih vnaprej spisanih pridigah... To je bistvena razlika...
      Medicina je tudi pred časom izvajala nehumane metode in poskuse, tudi na ljudeh in danes smo na račun tudi tega tako daleč kot smo... Tudi zdravniki se niso pred 100 leti rodili v tako omejeno družbo napredni, hm, mogoče so bili vzgajani v enostarševskih družinah? Kaj praviš? Dejstvo je, da se danes razvija, odpira in šrii, ti in tebi podobni ostajate na ravni avstralopitka in vas bo pač čas pohodil, nič hudega, saj ne boste vedli, očitno vam nič ne manjka živeti s tako zaprto miselnostjo, zakaj bi vas torej tole motilo :)

      No to je bil tudi moj namen, da tako zaključim... Da dokažem, da te moj zaključek moti več kot revščina tolikih otrok...
      Če bi zanje marsikaj naredili, ne bi bilo toliko lačnih veš? Še enkrat, kolk dnevov ljubezni za lačne otroke? Kolk podpisov? Kolk aktivnih udeleževanj? Kolk protestov pred parlamentom? Konkretne številke prosim. Očitno že veš kaj govoriš, če praviš kako naredijo veliko za njih.
      Res tvoji argumenti so tako primitivni, da se sprašujem čemu sploh replika, če bloga očitno nisi prebral

      In tukaj tudi zaključujem s tabo, ker nisi vreden debate s tem kar puščaš za sabo, blog ni bil napisan zato, da se ponavljam in še enkrat pišem isto, zato, da potem vi ne dojamete bistva, ampak za tiste, ki to utegnejo razumeti in malce razmisliti o svojih vrednotah.
      In s tem kar si ti pisal skozi te besede, si samo pokazal to, da ne razumeš niti besedice in potem je prav, da mate taki ljudje otroka? Naj ti zaupam, da ga ne boš vzgajal v nestrpnosti in zajebaval recimo mojega, če bo škilil ali se "odločil za to da bo gej"?
      Se vzdržujem it preko mojega bontona, ampak resnično si smešen, da zagovarjaš heteroseksualne starše- očeta in mamo konkretno kot edina prava, potem bi jih pa ti nekoč imel... Si je tole dvoje precej kontra...

      Pa lepo se mej in upam, da ti nov zakonik ne bo preveč uničil tvojega omejenega in zaprtega sveta... ker seveda tako močno posega v tvoje pravice, da je že greh

      LP

      Izbriši
  5. Alja, popolnoma se strinjam z napisanim. Dodala bi samo to, da mi je všeč slogan '' Za otroke gre! ''. To popolnoma drži. Ampak gre za naše otroke. Bo imel sin partnerja ali partnerico? Hčerka? Ne glede na to, kako se bo njuno življenje obrnilo, jima želim, da bosta živela normalno življenje in da bosta sprejeta kot vsi ostali. Enako pa tudi želim otrokom vseh tistih, ki so nestrpni.
    Še enkrat vse pohvale za napisano. Petra, mati dveh čudovitih otrok ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi meni je všeč slogan, ampak šele ko se gre za v pravilno postavljen kontekst :)
      Tako razmišljanje vselej pozdravljam,
      lep dan :)

      Izbriši
  6. TOOO!
    Punca, carica si. V užitek mi je blo tole branje!! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Nahh malo primitivno razmišljanje but still good

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm, to je nekako podobno kot, če ti jaz odgovorim, da cenim tvoje mnenje, potem ga pa izbrišem :)

      Izbriši

 

O meni

Moja fotografija
Ola :) Sem Alja Gracej in to je moj blog. Stara sem 20 let in v prostem času rada pišem o življenju, zato tukaj zbiram svoje zamisli in ideje. Vse kar pišem so moja lastna stališča, mnenja, nekaj pa je tudi malo manj relativnega. Vsakega feedbacka bom vesela :) www.ask.fm/aLaLaLaLaLchek kontaktiraš me lahko tudi tukaj :) Prijetno branje :)

Translate