Da ne doživiš orgazma si kriva sama

Verjetno je že marsikdo od vas pogledal film ''When Harry met Sally'' (ali obratno) in se spomne vsaj tiste scene, ko Meg Ryan fantastično ponazori fejkanje orgazma kar za mizo v restavraciji.
Dokaz, da smo ženske zares mojstrice v tem, a roko na srce je to vrlina, ki ne koristi prav nikomur. 
Torej, ko sem ustvarila blog nekaj časa nazaj, sem vedela, da se bom prej ko slej morala dotakniti tudi tem, ki so bolj ali manj povezane s seksom, sploh zato, ker je v tako razvitem svetu seks še vedno tabu tema in, če se o tem slučajno začne govoriti, so predstave v veliki meri napačne.
V tej objavi se tako osredotočam na ženske, ki seks jemljejo samo kot nujno zlo kako zadovoljiti partnerja- ah če že moram in konec.
Dobro jutro vsem takim, saj seks pomeni veliko več, če ga razumeš, seveda.

Kako se žensko razmišljanje razlikuje od moškega, sem že pisala, vsi vemo, da se ženske veliko bolj obremenjujemo z nepotrebnimi stvarmi, težje se nam je ''odklopit'', se preprosto sprostiti in tako ni nobena znanost nesti probleme v posteljo.
Užitek in obremenjevanje pač ne gresta skupaj in tukaj so moški v prednosti.
Že v njihovi naravi je namreč tako, da se ravno zaradi svojih hormonov občutno manj ubadajo z vsako malenkostjo in lahko na stvari gledajo manj obremenjeno.
Da se ne bom preveč mudila z razlaganjem okoli tega, dejstvo je, da ženske ne samo, da težje premoščamo stres in težave na psihični ravni, še toliko nismo, da bi si dale priložnost s sprostitvijo, da bi za nekaj časa nepotrebne skrbi odložile in se posvetile uživanciji. 
Na kakovosten način.

Primer, ki ga postavljam ob bok tej razlagi je tipičen. Fant in punca sta skupaj nekaj časa, med njima začne prevladovati tipična rutina in naenkrat nehata seksati. Kar tako. Morda zato, ker je to pač nepotrebno, vzame preveč časa, vsaj delno se je potrebno sleči, ker se ne privlačita več dovolj, si nista zanimiva, ker punco stalno boli glava in se je fant naveličal sitnariti, ker se mu ne ljubi večno poslušati debat kako naj bi zaradi tega bil obseden s seksom. Kako prosim?-Aja, če se na koncu tega le lotita, vse skupaj traja, no ja, je sploh vredno omenjati? Fant cel ''razrajcan'', ker bo končno spet dobil in mu pride že samo ob misli na to, punca pa na hitro sfejka ograzem pa je tega rešena spet za par mesecev. Ob takšnih scenarijih me zaboli glava.
Seks bi moral biti prijetna izkušnja dveh, ogromna sprostitev, ki nič ne stane, povezovanje dveh oseb na neki višji ravni (pa ne tega mešat z razmerjem, prosim), skratka stvar, ki jo lahko skoraj enačiš s čarovnijo.

In zakaj tako grob naslov?
Kar me zelo jezi pri puncah je predvsem to, ko marsikatera misli, da bodo namesto njih vse postorili drugi, stvari se bodo v red spravile same od sebe in tako mislijo, da je tudi za orgazem dovolj, če samo slečejo hlačke. Žal je zadeva v resnici malce drugačna.
Če ne boste same spoznale, kaj vam ustreza, ugaja, kaj imate rade in podobno, se verjetno kakšen čudež tam spodaj sam od sebe ne bo zgodil.
Glede na to, da je telo tvoje, res misliš, da bodo drugi ugotavljali kaj točno ti paše?
Se zavedaš kako otežiš situacijo v takem primeru?
In ravno zato je treba sebe dovolj dobro poznati, se pogovarjati s partnerjem kaj ti je všeč in kaj ne, ker brez tega tudi tvoj partner ne bo imel pojma o tvojem telesu, pa naj bo njegova palčka še tako čarobna.
In to, kar sem zdaj povedala ni neko novo znanje, to bi morala vsaka posameznica vedeti že sama od sebe, če želi v teh stvareh uživati.
Kako sploh lahko pričakuješ, da te bo partner znal popeljati do vrhunca, če to ne znaš niti sama? Kako lahko breme, ki ga sama ne znaš premagati nalagaš nanj? Češ, kako je nesposoben, v resnici pa je krivda zgolj na tebi.

Razumem, da je za doživljanje orgazma potrebna dobra mera sproščenosti, čigar problematiko sem omenila že zgoraj pa vendar, zakaj si ne naredite usluge in za tisti čas postavite vse to iz vaših glav? Saj vas bo počakalo!
Verjemite mi, več kot polovica vašega orgazma prispevajo možgani, torej vaše razmišljanje, vaša vzburjenost in kako lahko ''padete noter'', da se sprostite do konca.
Razumete, da vam misel na nepomito posodo in račune, ki jih morate plačati jutri ne bodo prinesli orgazma?
In ravno zato pravim, da ni partner tisti, ki vam mora priskrbeti orgazem, on sploh tukaj ni ključni člen, to lahko storite z njegovo pomočjo ali pa tudi ne. To je seveda vaša odločitev, a spoznavanje same sebe je prvi korak do tega. Fejkanje orgazma in izogibanje teh stvari, tako v pogovorih kot v dejanjih, je več korakov nazaj za vas in verjetno tudi za vašo zvezo pa tudi za notranje počutje.
Da ne boste razumeli narobe, ne delam nobene reklame okrog seksa, ampak samo opozarjam na problematiko, ki nastane, ko se za to že odločimo.
Seks je ena najbolj naravnih stvari na tem svetu. Zakaj bi se je bale?
In orgazem močno prispeva k izboljšanju počutja, razbija stresne situacije in zakaj bi pri tako čudoviti stvari, ki je med drugim tudi zelo zdrava, odnehale?

-Ja, danes me boli glava, ne morem. -Če bi razumela samo sebe, bi te ravno po tem nehala, če te zares boli.

-Preveč sem utrujena. -Rečeš ti, ko največ dela itak naredi moški?

-Ni dovolj časa. -No ravno zato obstajajo tudi ''kvikiji''

In podobni izgovori, ki jih je dejansko težje najti, kot pa svojo G- točko, ampak sem prepričana, da tako pridne, kot ste pri lažeh, boste do konca tega bloga že našle par novih.

Da nadaljujem, vedno je treba nekje začeti in to lahko storiš v tem trenutku, že danes.Samo, če boš sama tako hotela, to je tisti del, ki ga mora vsaka od nas prebiti.
Spoznati sebe, si dati dovolj časa in biti potrpežljiva, ker ne moreš pričakovati, da boš doživela orgazem takoj, ko boš enkrat segla z roko dol, predvsem pa je za tisti čas nujno potrebno pozabiti na ostale stvari, se nehati obremenjevati ker ko ti enkrat pride, verjemi, da je po tem svet lepši in se počutiš manj obremenjeno. 
Od tam naprej lahko gredo stvari še samo navzgor.
Ko enkrat spoznaš samo sebe, šele takrat lahko vpelješ v to partnerja, seveda je jasno, da bo eden bolj izkušen od drugega, ampak najbolj pomembni stvari tukaj, sta samo dve.
Potrpežljivost in razumevanje. Vse ostalo je na tebi, bolj natančno v tvojih možganih. S trmo tukaj ne boš prišla daleč, ker ni ključ v sili, ampak v novih dimenzijah sproščenega razmišljanja. Samo to, za orgazem načeloma ne rabiš niti dotika , ampak o tem morda kdaj drugič.

Skratka, na srca vam polagam naslednje, če imate rade sebe, si nehajte lagati o teh stvareh, ker največ škode naredite itak sebi s tem, ko z lažmi prekrivate ta problem, sploh če gre za partnerja, ki vam zaupa in želi, da se dobro počutite ob tem in je užitek vzajemen.
Vaš orgazem namreč ni breme vašega partnerja, to je stvar, ki je izključno na vas in vi se potem odločite ali boste v to vključile še njega, razumem, da vam lahko pri doživljanju tega pomaga, če npr. o tem ve več kot vi, pa vendar ne bo njegova krivda, če vam ne bo uspelo, vam bo pa v drugo ali morda v tretje, morda niste vztrajale dovolj časa, morda se niste dovolj sprostile in podobno, zato je dobro ob takih primerih vključiti ogromno kvalitetne predigre.
Again, nič se ne bo odvilo samo, če ne boste ve v sebi naredile ključen prestop in zato takšen naslov.
Še ena stvar, ki je tukaj zelo sporna, s tem ko fejkate orgazme sporočate tistemu, ki je z vami napačne informacije in kako lahko takemu fantu kasneje očitate nesposobnost, če ste mu prej ravno za isto stvar dale zeleno luč??

Orgazem je milo rečeno najboljša stvar na tem svetu.
Žalostno je samo to, da večina žensk ne bo razumela kaj sem ravnokar povedala.

2 komentarji :

  1. "No ravno zato obstajajo tudi ''kvikiji'' <-- niso kvikiji, ker to ni bobi palčka. Reče se quicky, oz. eden na hitro.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. No, tole pa je zanimiva ironija :)
      V bistvu je pravilen izraz quickie, ne pa quicky in ravno ti, ki ne dopuščaš drugih izpeljank in izrazov, ki so različni, pomenijo pa enako, bi lahko bil pri tem bolj natančen.
      Kviki pa je sicer poslovenjena oblika, lahko ji rečeš tudi hiter seks, minutni seks, kviky, kakorkoli pač ti že ustreza, važno je, da ciljna publika ve o čem govoriš in v mojem primeru mislim, da sem bila kar dovolj jasna ;)

      Izbriši

 

O meni

Moja fotografija
Ola :) Sem Alja Gracej in to je moj blog. Stara sem 20 let in v prostem času rada pišem o življenju, zato tukaj zbiram svoje zamisli in ideje. Vse kar pišem so moja lastna stališča, mnenja, nekaj pa je tudi malo manj relativnega. Vsakega feedbacka bom vesela :) www.ask.fm/aLaLaLaLaLchek kontaktiraš me lahko tudi tukaj :) Prijetno branje :)

Translate